+ SIVUT +

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Farmiviikko


Aurinkoisia kuulumisia Etelä-Savosta! Neulekahvilan perustaminen on nyt siinä vaiheessa, että mitään käytännön toimia ei voida vielä tehdä ja pari viikkoa on silkkaa jännää odottelua. Koska jännä odottelu ei ole minun leipälajini, lähdin tuulettamaan vähän ajatuksiani toiselle puolen Suomea. Ystäväni miehineen lähti näet aurinkoiselle Teneriffalle ja lupauduin heille talonvahdiksi ja lomittamaan 32 lehmän navettaan. Otin mukaan vajaa vuoden ikäisen kuopuksemme ja ajelimme kauniina maaliskuisena lauantaina kohti tuntematonta.



Viikko oli uskomattoman tapahtumarikas ja  kieltämättä sen verran stressaavakin, että ajatukset Neulekahvilasta unohtuivat hetkeksi tyystin. Sain auttaa maailmaan yhden vasikan ja kolme karitsaa ja hoitaa lehmien ja lampaiden lisäksi kaneja, koiria, kissaa ja hevosta. Nykyisen ammattini puitteissa teen tätä toki paljonkin, mutta yleensä työpaikalta kömmitään illan päätteeksi kotiin, joten tällainen 24/7 tilallisuus oli melkoinen elämys!

Haaveilen kovasti omasta pienestä lammaskatraasta, jonka villoja voisin jatkojalostaa erilaisiin tarkoituksiin. Nämä pienet karitsat nähtyäni nämä ajatukset vain voimistuivat. Ehkä Neulekahvilalla on joskus siis vielä oma nimikkolankakin!


Farmiviikosta sain tietysti ihan rehellistä palkkaakin, mutta ihanin oli tämä vauvan reippaasta lypsyseurasta palkaksi saama ahvenanmaanlampaan talja. Haaveilin meille pitkään kotiin kotimaista lampaantaljaa ja jouluna toive toteutui kun vauva sai mummulta lahjaksi ruskean suomenlampaan taljan. Nyt meillä on näitä jo kaksi!


Nyt olemme kuopuksen kanssa onnellisesti kotimaisemissa ja ahkera puuhastelu käsitöiden parissa jatkuu! Olen suunnitellut kaikenlaista pääsiäisjuttua virkkuukoukulle, mutta harmillisesti niiden toteuttaminen jää niin viime tinkaan etten tiedä ehdinkö ladata niitä tänne blogiin asti. Joka tapauksessa ihanaa, aurinkoista ja iloista pääsiäisviikkoa kaikille! Tämä on ehdottomasti mun lempijuhla.

<3: Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti