+ SIVUT +

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Parhaat asiat tulee läheltä


Meille Neulekahvilassa on kamalan tärkeää, että mahdollisimman moni meidän myymistä käsityötuotteista tulee mahdollisimman läheltä. Ai miksi? No ihan vaan siksi, että lähituotanto on meidän mielestä kaikin puolin tosi jees!


Moni käsityöihminen on valtavan tarkka ja tietoinen lankojen materiaaleista, mutta vähän harvempi ihan tosissaan on perehtynyt siihen, missä sen langan tuottanut lanmmas tahi muu eläinyksilö on ihan oikeasti elänyt elämänsä. Eläinten olosuhteissa on ihan valtavasti eroja niin eri maiden välillä kuin ihan eri tilojenkin välillä. Lammasbisnes on Suomessa kasvava, mutta valtavan pieni ala joka kattaa vain murto-osan maamme maataloudesta. Siksi uskallankin väittää, että omat lampurimme ovat omalle alalleen omistautuneita ja varmasti lammastaan arvostavaa porukkaa.

Me halutaan, että kaikki käsityötuotteen tuotantoketjussa mukana olevat eläimet ja ihmiset voivat hyvin. Siksi yritämme olla tarkkana, että nämä kriteerit täyttyvät kun valitsemme meille myyntiin tulevia tuotteita. Vähemmän on enemmän tässä asiassa, sillä ostamalla pienempiä määriä laadukkaampia tuotteita, lisätään ympäristön hyvinvointia monin verroin.


Osa langoistamme ja muista villatuotteistamme tulee suoraan tuottajilta. Näissä tapauksissa käymme aina mahdollisuuksien mukaan itse tilalla katsomassa, mistä ostamamme villa tulee. Ammattini puolesta tunnistan hyvinvoivat eläimet ja niiden olosuhteiden laadun, joten voitte olla varmoja että eläimet voivat hyvin! Pyrimme saamaan myyntiin myös taljoja ja villaa ja jos onni suo, niin alamme myös järjestää kehruukursseja, jotta sinäkin voit kokeilla käsityön tekemistä alusta loppuun.


Nyt haastan sinut ilmiantamaan meille kaikki ihanimmat kotimaiset käsityötuotteet! Tarvitaanko valikoimiimme lanka, jonka vertaista ei olekaan? Saako jostain kotimaisia puikkoja, koukkuja tai silmukkamerkkejä, joita haluaisit muidenkin saavan käsiinsä? Ota yhteyttä meihin (neulekahvila (a) gmail.com), meitä kiinnostaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti